About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

19
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
platinAnnHeleneRobokat (Carl De Ridder)Kevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Helene
Gast
Helene

Wel interessant zo’n theoretische statistische oefening op de rendementen uit het verleden.

Zouden jullie voor elke portefeuille ook de volatiliteit/risico kunnen toevoegen. Als wij ons als lezer enkel op bovenstaande rendementen uit het verleden zouden baseren, zouden we allen voor de flexer dynamic moeten kiezen: Enkel in iets meer dan 1/10 van de gevallen zou de flexerbelegger slechter uitkomen dan de 1/10 beste mixer beleggers.

Kevin
Gast
Kevin

Ik zit overal rond die BEAR :(. Nochtans stap ik gespreid in bij een ‘ALLOW’ die ik trouwens aangepast heb tot 70%.

Mixer: 1,20%/jaar
Flexer: 2,20%/jaar
Tracker: 2,90%/jaar
Fixer: -5,80%/jaar

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Interessant item in deze “komkommerperiode” en…niettegenstaande CP het actueel laat afweten, heb ik gisteren toch nog volhard in de….Voor het Ethna-kompartiment is mijn voorkeur voor de verandering eens naar het risicovollere Ethna-DYNAMISCH T-fonds uitgegaan.
Mijn Flexer-dynamic-porto (pas vanaf 01 Mei 2016) opgestart laat ik vooralsnog zijn gang gaan, alhoewel ik eerlijk moet zijn dat – gezien zijn actueel rendement – ik al meermaals getwijfeld heb hem om hem ten gelde te maken. Maar is dat wel een goede beleggersstrategie?…..

GejeM
Gast
GejeM

Misschien is het wel interessant om daarnaast een overzicht te maken van de prestaties over 1 jaarsperiodes. Dan zou men ook zien hoe bearisch markten na de top in april 2015 en de val in februari 2016 de korte termijn resultaten kunnen beïnvloeden.

Jean Panis
Gast
Jean Panis

Misschien is het toch wel nuttig om expliciet te vermelden dat de getoonde rendementen in de komende jaren meer dan waarschijnlijk een stuk minder positief zullen worden. Zoals u in het artikel stelt, is het voor obligatiehouders momenteel al huilen met de pet op gezien de rente-evolutie. Omdat ook de meeste aandelenmarkten al vrij hoog geprijsd zijn is het ook op dat front niet te verwachten dat de komende jaren nog makkelijk hoge rendementen zullen gehaald worden. Niemand heeft een glazen bol, maar beginnende (en andere) beleggers (in fondsen) mogen wel gewaarschuwd worden dat mediaanrendementen (ook op 3 jaar of… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Ik heb het meegemaakt tijdens de laatste jaren die het millennium voorafgingen.
Velen waanden zich beursgoeroe want sommige fondsen verdubbelden jaar na jaar (techno en emerging markets: in een bepaald jaar 164% op 1 jaar).
Dan kwam de crash van 2000 en velen stonden met de billen bloot.
Een voorbeeld dat iedereen kent: Carmignac Patrimoine.
Dat fonds verwierf zijn naam niet door de hoge rendementen, maar door het feit dat het 2008 afsloot zonder verlies. Blijkbaar is zijn glazen bol gevallen want momenteel is het krasselen.

Philippe
Gast
Philippe

Hoe lang ben je teruggegaan in de tijd om deze waarden te berekenen?
Je vermeldt in de tekst dat aandelen nog geen ernstige correctie meegemaakt hebben.
Dus de crash van 2008 zit er niet in?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be