About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

60
Reageer op dit artikel

avatar
23 Comment threads
37 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
didiRobokat (Carl De Ridder)Al Fonds (Marc Person)PapagenoPhilippe Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
didi
Gast
didi

Voor zover ik kan zien zou het fonds Henderson Horizon Global Technology ( LU0572952280) eventueel in aanmerking komen voor het Flexerfonds Dynamic. Of ben ik verkeerd ?

Al Fonds (Marc Person)
Gast

Zien of het aan de voorwaarden voldoet, laat ik hier over aan mijn collega.
Wat ik wel zie: in mijn databestand is dit fonds één van de volatielste. Om je een voorbeeld te geven: in 2008 was het rendement -45,33%.
Ga je kijken naar de top in 2007 en het diepste punt begin 2009 dan kom je aan een verlies van 63,62%.
Op het juiste moment genereert het wel rendementen om van te watertanden.
Goed managen en opletten zal dus zeker de boodschap zijn.

didi
Gast
didi

Al Fonds, als ik kijk naar uw laatste screening cijfers van 16 april, dan zie ik voor dat fonds “in 2008” : (maar ?) – 38,85% i.p.v. -45,33% . Die -45,33% is voor het fonds dat er juist boven staat.

Papageno
Gast
Papageno

Wie weet er meer over het ‘Dodge & Cox Worldwide Global Stock Fund – IE00B55JMJ98?
Op het eerste zicht interessant voor de dynamische portefeuilles (of het dynamische deel van een portefeuille)?

Al Fonds (Marc Person)
Gast

Voor zover ik het kan zien, heeft dit fonds geen D.A. voor België. Je kan deze variant (NL) niet zo maar “overplaatsen” naar BE vermits het een variant is zonder retrocessies, dwz aangepast aan de NL-richtlijnen. Zelfs op speciaal verzoek zal het niet evident zijn om het in BE aan te kopen. Heb je ook gezien dat er een minimum aankoopbedrag is. Voor de resultaten: goed nakijken want het is weer zo eentje dat werd opgestart na de crisis van 2008: vele van die fondsen “slagen” erin om tijdens de langste stierenmarkt ooit goede prestaties neer te zetten. Wat gaat… Lees verder »

Philippe
Gast
Philippe

Wat dan met mijn suggestie om een biotechfonds of een biotechtracker toe te voegen aan de flexer dynamic?

Philippe
Gast
Philippe

Hallo Robokat, ik vul de flex dyn nog aan met een biotechnologiefonds. In het begin kocht ik het biotech fonds van Candriam dat als beste biotechfonds uit de screening van Al Fonds komt via Midirect, maar sedert zij dit fonds niet meer verdelen en ik het via Belfius moet kopen (aan een instapkost van minimum 2,25%) ben ik overgestapt op de beste biotechtrakker FBT (ISIN US33733E2037). Deze tracker heeft vergelijkbare prestaties als het Candriam biotechfonds: AV1 2007 in EUR: 22 FBT / 24 Candriam AV3 2007 in EUR: 24 FBT / 24 Candriam AV5 2007 in EUR: 24 FBT /… Lees verder »

geert M
Gast
geert M

Ik zie een aantal benamingen dat ik niet ken in het artikel. wat is “valuta hedged” Kan er een link met doorverwijzing aangebracht worden in dit artikel.

Ives
Gast
Ives

Voor mijn port denk ik de twee small caps te vervangen door een world small cap traker, meer spreiding en posities.
Of zie ik het verkeerd ?

Geert M
Gast
Geert M

Ik heb van MeDirect vernomen dat de portefeuille “Flexer Dynamic” op de planning staat, maar dat het een kwestie van tijd is vooraleer ze als portefeuille wordt aangeboden. Toen ik vroeg hoe lang, kon dat zelfs oplopen tot 1 jaar. pffft Er moest nog vanalles rond gebeuren, maar men is ermee bezig. Hopelijk komt het erdoor.

platin
Gast
platin

hallo,
Flexer dynamic beheer ik manueel.
Is dan simpel om verhouding fondsen aan te houden als een geheel. ( dit aan hoogste % )
% flosbach is in mixer en flexer lager dan dynamic.
Als bvb robeco in dynamic 4000 €
Moet totaal flosbach in de 3 portefeuilles ook 4000 € zijn. ( meer is hoger risico )

phil2
Gast
phil2

Ik overweeg een positie te nemen in het “Threadneedle Pan European Smaller Cies”-fonds. Ik heb evenwel nog 2 vragen : 1) Van dit fonds werd in maart 2016 een distributie-variante opgericht (met zelfde beheerder…) maar ik vind geen informatie over het beoogde ‘dividend/coupon-beleid’ : zal dat een relatief klein % zijn of niet ? Mocht de distributie beperkt blijven tot ’n klein %, zou dit fiskaal de interessantere variante zijn. 2) In één van de reacties heb ik gelezen dat het ander European smaller Cies-fonds van CT (GB0002771383) eigenlijk nog iets interessanter zou zijn. Robokat zou ’s bekijken of het… Lees verder »

Karine
Gast
Karine

Kan iemand misschien dat artikel ergens posten ?

Karine
Gast
Karine

Er wordt weer veel geschreven en gepraat om geld van het spaarboekje naar een belegging te verplaatsen. Ook geven jullie nog steeds “ALLOW” voor de fondsen. Maar denken jullie zelf niet dat het stilaan tijd is voor een correctie en dat dit mooie lied niet eeuwig kan blijven duren ?
Ik weet dat gespreid instappen het motto is maar ik denk dan aan nu extra portefeuille’s gaan op te starten ?

Jan R.
Gast
Jan R.

Het is zelfs een volledige bladzijde, als je de illustratie meetelt 🙂
Beste groet
Jan R.

Kris D
Gast
Kris D

Proficiat aan het team van Mijn Kapitaal. Ook “De standaard ” wijdt een halve pagina aan het flexerfonds dynamic (pagina 20 krant 1 Aug 16).

ThomasS
Gast
ThomasS

Beste, ik heb net via MeDirect de Flexerfonds Dynamic proberen aan te kopen. Dwz: MeDirect biedt deze samenstelling niet aan als ‘one click’ aankoop, je moet de fondsen één voor één opzoeken en een order plaatsen. Klein ‘detail’ : bij beide Threadneedle fondsen is de minimum instapdrempel resp. 2000 EUR en 2500 EUR. Als je de relatieve ratios van de Flex. Dynamic portefeuille wil respecteren, betekent dit instappen voor een initieel bedrag > 30.000 EUR. Wat mi niet echt compatibel met ‘gespreid in de tijd beleggen’. Om die redenen vind ik die fondsen dan ook minder geschikt voor deze selectie.… Lees verder »

MeDirect
Gast
MeDirect

Beste Thomas, Ik heb net de vraag naar onze back-office gestuurd of het mogelijk is om het minimum bedrag te verlagen voor Threadneedle Amercian Smaller Companies – EUR – kap. Wat het Threadneedle Pan European Smaller Companies betreft, staat de minimum instapdrempel reeds op 100 EUR. Dit fonds maakt tevens deel uit van de MeDirect vermogensbeheerportefeuilles, dus zeker geen probleem om met een kleiner bedrag (vanaf 100 EUR) in te stappen. Het MijnKapitaal Flexerfonds is wel beschikbaar via onze website. Dit wil zeggen dat de min. instapdrempel 2.500 EUR bedraagt voor alle 8 fondsen samen (1 klik aankoop) en dat… Lees verder »

Rick
Gast
Rick

@ medirect: als jullie geen instap- en uitstapkosten aanrekenen: wat is dan het verdienmodel?
bewaarloon? kosten per regel? …?
mvg,
Rick

MeDirect
Gast
MeDirect

Beste Rick, wij rekenen inderdaad geen kosten aan. Wij krijgen als fondsendistributeur een deel van de beheerskosten doorgestort via het fondsenhuis. Dit staat duidelijk bij elk fonds afzonderlijk vermeld bij de ‘lopende kosten’. Let op: dit betaal je dus niet ‘extra’ maar dit wordt altijd in de NAV mee verrekend. Als digitale bank is dit ons inkomstenmodel en hoeven we dus geen extra kosten te rekenen!

MeDirect
Gast
MeDirect

Beste Thomas, goed nieuws! ik heb net bevestiging gekregen dat we het minimum aankoopbedrag voor het fonds Threadneedle Investment Funds – American Smaller Companies Fund (US) Retail Net Acc (EUR) – GB00B0WGY707 – op 100 EUR kunnen zetten.

G M
Gast
G M

@Me Direct Ik wil het hele pakket van de Flexer Dynamic ineens aanschaffen kan dat?

didi
Gast
didi

@MeDirect :
1. Op dit fonds rekenen jullie wel 5% instapkosten, terwijl er op de variant in USD (GB0002769643) géén instapkosten worden aangerekend. Hoe verklaren jullie dit?
2. Voor wanneer is de “one click” aankoop van de Flexer-Dynamic gepland of zit dit niet (meer) in de pipe-line ?

didi

Victor
Gast
Victor

Twee fondsen uit de consumer sector maken deel uit van de flexer dynamic.
Als we ook de kwaliteit in rekening brengen zou het KBC food& person ISIN BE0170241062 in aanmerking moeten komen.
Dit fonds heeft een kwaliteitsscore van 44 en een LOW1 van -26.26 en heeft dus een hogere kwaliteit en minder risico dan de twee bovenvermelde fondsen. Het AV5 is ook hoger dan dit van het Fidelity fonds.
Het KBC fonds beantwoordt,voor zover ik heb kunnen nazien, aan de criteria gesteld aan het flexer dynamic fonds. Enige verklaring waarom dit fonds niet de voorkeur heeft gekregen op de 2 andere?

phil2
Gast
phil2

Meerdere studies wijzen inderdaad aan dat op lange termijn betere resultaten worden gehaald met small caps. Maar de aankoop van small caps is, als ik het goed voor heb, eerder aan te raden in het begin van de economische cyclus en minder op het einde ervan (scherpere dalingen dan bij large caps). Misschien kunnen we een beter resultaat halen door hiermee rekening te houden.

jhn
Gast
jhn

er zit een foute link achter Robeco Global Consumer Trends, die komt uit bij Fidelity

GejeM
Gast
GejeM

Is er een reden waarom gekozen is voor
Pan Eur Smaller Cie (TIF) K THREADNEEDLE GB00B0PHJS66 incl UK Acc (oa bij KT)
gekozen is en niet voor
Eur Smaller Cies (TIF) K THREADNEEDLE GB0002771383 EXCL UK Acc (oa bij Rabo)
Zoals vermeld in uw screening van 01/2016 is het verschil niet enkel dat UK wel/niet inbegrepen is maar ook dat de de 2de in de screening dezelfde of betere resultaten heeft en bovendien al een AM10 heeft van 120, tegen geen voor de PAN-versie.

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Ik lees hier veel over aankopen…zelf heb ik al langer bovenstaande fondsen. Ondertussen is het herstel er alweer…misschien was er heel even een momentje in het dal dat deze portfolio het aankopen waard maakte maar met delay op orders is/was het zo goed als onmogelijk om dit te passen. Zelf ga ik gebruik maken van deze remonte om minstens deze fondsen af te toppen en winst veilig te stellen. Misschien mis ik daardoor een langere opgaande beweging maar historisch gezien is de markt nu toch al zeer lang up. Ik wil dus meegeven dat je goed moet nadenken over een… Lees verder »

Steven
Gast
Steven

Van de Robeco Global Consumer Trends vind ik verschillende alternatieven op morningstar. Welke hou ik best in de gaten met vooruitzicht om een kapitalisatie-variant te kopen? Is dat de variant “Eqs D Eur”?

hagi
Gast
hagi

Eigenlijk is FVS dus een exceptioneel fonds… waarom onze positie hier niet op verhogen met in het achterhoofd dat we beleggen op de LT.

costaadeje
Gast
costaadeje

Wat betreft de kolom “kwaliteit”, mag ik stellen dat alle fondsen uit de mixer allemaal de hoogste scores krijgen als we ze vergelijken met de fondsen uit de flexer en de dynamic flexer?

jempi25
Gast
jempi25

Ge het ook volgen! En als de crash komt……

Karine
Gast
Karine

Ik hoop dat MD hierop inpikt zodat we dit in één pakket kunnen aankopen.
Het laatste voorstel dat ik van hen kreeg wat van een voorbeeldportefeuille te starten en dan de fonsen hierin te verkopen en dan deze van de flexer hieraan toe te voegen maar lijkt me nogal omslachtig.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be