About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

33
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
RobokatbennyAl FondshagiRoland VL Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
benny
Gast
benny

is het momenteel een goed moment om in te stappen in een Mixer en/of Flexer fonds?
Mvg
Benjamin

hagi
Gast
hagi

Van welk rendement mag je voor beleggingen op de lange termijn uitgaan? (+15jaar) av1, av3 of av5.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Voor periodes van 15 jaar zou ik mij vooreerst richten op de AV5 waarbij ik zeker de LOW5 en de High5 als limiet neem.
Kijk wel of het cijfer AM5 voldoende hoog is (meer dan 120).

Roland VL
Gast
Roland VL

GOGI opvolgen: goed en wel gezegd, maar ik kan dit niet. Ik kan de betrokken xls-sheets niet openen (paswoord is vereist/ MK Sleutel) en ik heb al vele malen een mail gestuurd, maar nooit een antwoord gekregen. Lukt het deze maal?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Werd onmiddellijk toegestuurd via email.

bvdv
Gast
bvdv

Inderdaad, veel mensen hier kijken op te korte termijn, wat misschien wel wil zeggen dat ze geld in fondsen steken dat ze niet echt kunnen missen… Ik heb vroeger ook op te korte termijn beslissingen genomen, en eigenlijk er altijd bijna verlies mee geleden als je de aandelen/fondsen een jaar later bekijkt! De boodschap is, niet teveel ineens beleggen, en goed de GOGI opvolgen om gespreid te beleggen… De redactie van MijnKapitaal heeft daarvoor de perfecte tools! Het beste voorbeeld is mijn pensioensparen, waar ik iedere maand braafjes in investeer, en al een zeer hoog rendement heb geboekt, zelfs met… Lees verder »

Ronald
Gast
Ronald

Iedereen die al nerveus gaat worden bij een daling van -10% zou eigenlijk niet moeten beleggen, maar zijn centen op een verlies(spaar) rekening moeten zetten. Verlies gegarandeerd…ook na 5 jaar:)

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Er is wel één voorwaarde die je zelf kan controleren vooraleer je ons de vraag stelt: het kandidaat mixfonds moet een voldoende lange historiek hebben, anders kan Al Fonds dat niet deftig screenen. Praktisch gezien moet een fonds al bestaan sinds begin 2008 of vroeger, iets wat je via Morningstar kan opzoeken. Waarom hebben jullie dan Invesco Balanced Risk opgenomen wat maar sinds september 2009 bestaat. Dat fonds is idd toen sterk gestart maar de NIW nu (€14,95) staat nauwelijks boven zijn top in 2013 (€14,77), nochtans een vruchtbare beursperiode. Wat ik vooral niet begrijp is dat in jullie screening… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Zoals mijn collega schrijft zijn wij bij de start misschien iets te snel en iets te braaf geweest. Alhoewel de cijfers van de Invesco Balanced Risk nog altijd ruim binnen de normen vallen. Maar ik ben blij dat je die opmerking maakt: dat toont nogmaals erg duidelijk aan dat je met die rendementen van M* geen stap verder raakt en de waarde van een fonds niet kan inschatten. Zij geven een momentopname. Wij tonen de waarde van een fonds gemeten over een veel langere periode. Als je je inschatting maakt op M* dan komt men soms zeggen dat een fonds… Lees verder »

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Dat jullie geannuliseerde resultaten niet nuttig vinden, gezien dit alleen kijkt naar de periode 1jan-31dec, kan ik begrijpen, maar zeg je nu ook dat de grafiek tab op M* die het verloop van de NIW weergeeft (selecteer daarvoor “koers” ipv “groei”) niet juist is? Dus voor Invesco BR: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0000043PR&tab=13 Neem daar 5Y of langer en selecteer eventueel “Koers” ipv “Groei” bovenaan. Dan zie ik dat dit fonds tot april 2013 idd fel steeg maar nu niet veel hoger staat dan toen. Op zich mss geen ramp, maar niet zo goed dit gebeurde in een periode waarin ongeveer alles steeg. Op… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Die dingen zijn juist, maar dat zijn zoals ik al zei momentopnames. Een voorbeeld: we meten op een dag rond jouw woning een windsnelheid van 100km/uur. Gaan we dan besluiten dat jij in een stormachtige streek woont? Ik heb van een hele reeks resultaten op 3 jaar het gemiddelde genomen. Het is inderdaad pover op dit moment (laatste was 0,03%) maar er zijn er verschillende bij die 10 en 11% per jaar geven en die trekken dat gemiddelde natuurlijk op. Waarom zouden die niet kunnen terugkomen? Die windsnelheid weer: ik neem aan jouw woning elke dag de windsnelheid en maak… Lees verder »

julus cesar
Gast
julus cesar

Vorige week deed een Vlaamse Grootbank een mailactie om Invesco Bal risk aan de man te brengen. Instappen kon tegen dezelfde voorwaarden als hun huisfondsen….
Eigenaardig genoeg doen ze dit in het kader van de erg lage grondstofprijzen. Deze grootbank meent dat het nuttig is om daarin de eerste posities in et nemen.
En inderdaad er zitten in dit fonds ook (edel)metalen(ag, cu, alu,…), olie en landbouwgrondstoffen.

Voice
Gast
Voice

Er zijn wel degelijk slechte momenten om in het mixerfonds te stappen. Wie in het voorjaar 2015 ingestapt is zoals ik heeft een héél slecht moment gekozen. Zal jaren duren om die verliezen weg te werken. Ze staan allemaal in het rood. Vroeger werd voor de mixer niet zo’n belang gehecht aan het gespreid instappen, zeker niet voor de defensieve fondsen.Wat je niet kan doen is de verantwoordelijkheid bij de medewerkers van Mijn Kapitaal leggen. Ik ben met mijn volle verstand ingestapt en wist dat hoe vele malen de fondsen ook gescreend zijn, het blijft beleggen en daar zijn risico’s… Lees verder »

marenko
Gast
marenko

Beste Ik ben ingestapt in het mixerfonds via medirect. Ik heb nog geen duidelijk antwoord gekregen over: 1/ kan je meerdere malen op verschillende tijdstipppen de portefeuille herkapitaliseren, of blijft het bij maandelijkse vooropgestelde bijstortingen. Bij mij gebeurt dit automatisch op de 20 ste van de maand door medirect op voorwaarde dart er genoeg op de wachtrekening staat. 2/ Als jullie van mijn kapitaal wijzigingen aanbevelen in het mixerfonds ( een fonds bij of een fonds eruit) zal medirect deze wijzigingen ook doorvoeren? Kunnen we zelf nog wijzigingen aanbrengen op jullie expertise en aanbeveling? 3/ Misschien kunnen we dan zelf… Lees verder »

Neman
Gast
Neman

Beste
Een dikke proficiat voor uw uitgebreide artikels.
“Afwachten betekent dat je misschien wel mooie winsten laat voorbij gaan” schrijft u en daar worstel ik steeds mee omwille van het feit dat fondsen na 5 jaar bijvoorbeeld terug op een 0% winst kunnen staan laat staan dat ze misschien op dat moment op min kunnen staan. Stel dat het mixerfonds na 3 jaar op + 6 % stond maar je wacht om te verkopen en na 5 jaar kom je op 0 % winst te staan? Dan heb je feitelijk niks winst gehad. Wanneer feitelijk winst nemen?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be