RES-packs-tuttimus-promo NEW (ON 14/08 - OFF 30/09)

About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

0 Comments

 1. 1

  TK14

  Robokat, prachtig artikel… Echter één kleine opmerking: zit er in het eerste voorbeeld geen klein rekenfoutje, nl. het rendement op jaarbasis (2,18%) bij een rendement van de aandelen van 0% lijkt me niet te kloppen…

  Reply
  1. 1.1

   Robokat

   Bedankt om dit te signaleren. Dit kon inderdaad niet en is nu gecorrigeerd.

   Reply
 2. 2

  evita

  Rabokat, bedankt voor die heldere toelichting !

  Reply
 3. 3

  Jan

  Rabokat,
  Mooie toelichting, en, inderdaad, de banken pakken er weer mee uit en trachten, gezien de lage rente, domme mensen over de streep te trekken. Het spijtige hiervan, mijn visie, is dat banken blijkbaar terugvallen in hun oude gewoontes om de dingen héél complex voor stellen in de hoop dat je het niet begrijpt. Ik zag zelfs voorbeelden van 100% kapitaalsgarantie na 6 jaar, maar mochten de dingen goed gaan in de onderliggende korf kreeg je maar 60% van de meerwaarde. Triest…. Ik noem dat geen kapitaalsbescherming, maar bank-bescherming…

  Reply
 4. 4

  Vowani

  Zoals gewoonlijk heeft Robokat weer een heel heldere utleg geschreven. Dank hiervoor!

  Reply
 5. 5

  evita

  Rabokat, die obligaties die zorgen voor de kapitaalbescherming zijn dan die zogenaamde zero-bons, niet?

  Reply
  1. 5.1

   Robokat

   Zero coupon obligaties zijn inderdaad een mogelijkheid. Vaak kiest men voor een combinatie van meerdere overheids- en bedrijfsobligaties en andere vastrentende instrumenten, om het risico over meerdere partijen te spreiden.

   Zelden kom je echter te weten wie instaat voor deze rentedragende beleggingen, want deze worden dan nog eens weggestopt achter tussenliggende constructies (swaps). Maar voor de duidelijkheid van dit artikel heb ik dergelijke details niet vermeld.

   Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be