About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RobokatEffenAnnWilAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Effen
Gast
Effen

Jullie kennen beslist de nieuwe JT beleggingshorizons van Fradaems. Waarin verschillen zij van de AF screenings?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik weet niet wat daar “nieuw” aan is, die bestaan al jaren?

De achterliggende ideeën zijn in beide gevallen grotendeels hetzelfde, alleen verschillen de berekeningsdetails.

Wil
Gast
Wil

• Ik verdwaal constant op deze website. Ik heb reeds ettelijke artikels gelezen maar wanneer ik een bepaalde uitleg nog eens opnieuw wil herlezen, dan is het een moeilijke opgave om die tekst weer op een simpele manier te pakken te krijgen. Ook als ik van op de Homepage vertrek, krijg ik amper een structuur te zien waarrond MijnKapitaal.be is opgebouwd. Dat is jammer (en ik erger me eraan). • Ik heb de volgende vraag: de berekening van het langdurig gemiddelde waartegen de huidige rendementsgrafiek wordt afgezet, gebeurt als ik het juist heb op basis van verschillende tijdseenheden: de periodes… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Wij zijn natuurlijk altijd geïnteresseerd hoe wij onze site structuur logischer kunnen maken. We voeren dan ook af en toe kleine veranderingen aan de menu structuur door. Je mag daarover altijd feedback leveren zoals:

Wat vind je in de indeling qua menu’s bovenaan niet logisch en hoe zou jij de dingen bij elkaar plaatsen?
Kan je de gezochte informatie niet via de zoekmotor terugvinden en levert die niet de gewenste zoekresultaten?

Wil
Gast
Wil

De structuur van de menu’s is op zichzelf OK. Je ziet de hoofdbrokken en je kunt van start. Wat ontbreekt is een overzicht van alle artikels die al werden gepubliceerd. Ergens las ik dat het er al meer dan 600 zijn. Ik zou die graag snel kunnen overlopen op titel. Bij Mijnkapitaal worden een 9 a 10-tal teksten ‘in beeld gebracht’ . Neem als voorbeeld deze pagina: http://www.mijnkapitaal.be/portefeuilles/screenings-selecties/ Ik zie hier 9 teksten die worden geïntroduceerd. Op deze ene bladzijde had drie keer zoveel info kunnen staan als de plaatjes van kaartenhuisjes e.d. waren weggelaten. Ook het begin van de… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik snap wat je bedoelt, dat is een nuttige tip.

We gaan eens bekijken wat mogelijk is binnen het systeem dat wij gebruiken.

Ann
Gast
Ann

Toen ik in het begin met deze website kennismaakte (eind april), had ik dat gevoel ook. Maar als ik nu een artikel zoek, wil herlezen, of gewoon iets wil weten over een onderwerp, gebruik ik de zoekfunctie. En je staat soms verbaasd hoeveel (andere) artikels er dan in de resultatenlijst komen, waardoor je gaat beseffen dat je het iets ruimer moet bekijken. Meestal ben ik dan weer een tijdje zoet met het (her)lezen van die artikels.

bagatti
Gast
bagatti

“Een artikel over de zogezegd dure fondsen in één van onze kwaliteitskranten vind ik dus enkel maar nutteloze bladvulling.”

Een tijdje heb ik nog gedacht dat de schrijver van dat artikel, Jan Reyns, dat dat Robokat zou kunnen geweest zijn, maar blijkbaar niet 😉 Ik heb in het verleden namelijk, net zoals van jullie, al heel veel opgestoken van de artikels van Jan Reyns, vandaar.

Believer
Gast
Believer

Ik zit zowat in hetzelfde schuitje als CP1234 : beleg ook al een hele tijd maar individuele aandelen hoeft ook niet meer voor mij. Mijn reden is dat je dit toch niet kort kan opvolgen. Vanaf het moment dat je goed of slecht nieuws te horen krijgt in de media is het al te laat om in actie te komen. Mijn voorkeur gaat ook uit naar fondsen. Via deze site heb ik al enige tijd aardig wat zaken bijgeleerd en dit heeft ook mij geen windeieren gelegd.

CP1234
Gast
CP1234

“En hoe zit het met jou?” Persoonlijk beleg ik nu al zo’n 20 jaar, aandelen, fondsen truckers, grondstoffen, … en dat heeft me doorheen de jaren zeker geen windeieren gelegd. Aandelen heb ik al een paar jaar geleden afgestoten. Iedereen weet dat je kan winnen en zeker ook verliezen maar de “logica” zit er al jaren niet meer in voor individuele aandelen. Waar men vroeger naar winst, schuld, kaspositie, vermogen, rendabiliteit, groeipotentieel, marktpositie, … moest kijken is het tegenwoordig meer een loterij geworden waar speculatieve berichten op internet veel meer invloed hebben op de koers dan de echte cijfers …… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be