About the author

Bart Chiau

Bart Chiau is professor aan UGent, senior expert bij NN insurance en trainer in de financiële sector. Hij is tevens auteur van diverse professionele uitgaven i.v.m. Successieplanning en Trouwen of Samenwonen en verzekeringen. Meer informatie over zijn werk en boeken kan je in de link hierboven terugvinden.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter
Wouter
3 jaren geleden

Om er kort op verder te gaan, ook “trouwen met een trouwboek” ofte, trouwen met Huwelijkscontract is hier aan gelinkt. Zeker indien je – om de link wat korter aan te halen – belegt met geld dat verdient is tijdens het huwelijk.

Wouter
Wouter
3 jaren geleden

Successieplanning is mijn ogen nauw verbonden aan beleggen (en andere activiteiten die vermogensopbouw gerelateerd zijn).
Het is de verlenging in de tijd van wat er naar eigen voorkeur gebeurd met hetgeen je opgebouwd hebt, voor mocht je hetzij onverwacht eerder heengaan of juist voor als het wel in de lijn der verwachtingen ligt..
Dat gezegd zijnde, ik denk dat “jonge mensen” (in de vullen naar eigen aanvoelen 🙂 ) voornamelijk het onverwachte in het achterhoofd moeten houden bij successieplanning en best als reden aannemen om het iets te regelen.
Juist zoals je de beurs niet kan timen, zo kan je spijtig genoeg ook dit niet timen. Dit staat niet gebeiteld in steen en kan veranderen door verloop van de tijd, maar iets plannen staat voor een zekere ontzorging.
Om de vraag te beantwoorden. Hoewel nog geen concrete stappen ondernomen op papier, wel reeds in het achterhoofd de acties die gepland zijn of reeds ondernomen zijn.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x